Nastavni dan u Drači

15-04-2019

 Učionica je svuda oko nas! Interaktivna nastava u ambijentalnim uslovima. Učenici prvog i trećeg razreda naše škole posetili su 5. aprila 2019. seosko domaćinstvo „Rujevica“ u Drači.

Đake i učitelje na svoje imanje primile su porodice Dimitrijević i Jagličić. Deca su bila u prilici da razgledaju etno selo i saznaju više o životu ljudi divnog šumadijskog sela. Saznali su o putevima hrane, vezi sela i grada, i uživali u učenju i igri pod otvorenim nebom. Deca iz gradske sredine napravila su kontakt sa prirodom, što je za njih novo iskustvo.
Proces obrazovanja ovakvim putem čine učenje lakšim i lepšim. Učenici su degustirali zdravu hranu. Dok su se sladili domaćim sokom od tamjanike, uživali su na svežem vazduhu i u pogledu na vinograde koji krase  obronke  brda Rujevica.  Većina je po prvi put imala priliku da pomiluje jare i sakuplja tek snešena kokošija jaja.
Mali fudbal je okupio i mlađe i starije a na golu i u igri bile su i devojčice. Obe ekipe su bile uspešne. Pobedilo je druženje!
Učitelji i njihovi đaci zahvaljuju se na gostoprimstvu. Divno proveden dan!

Poseta etno selu

11-04-2019

  Učenici OŠ ,,Radoje Domanović“ odeljenja  5/4 i 4/2 su u petak  5.4.2019.g.u pratnji odeljenjskih staresina , pedagoga škole Verice Vasic i nastavnika istorije Dusana Mrdalja  posetili  etno-selo Čumić.

 U okviru ove posete imali su četiri radionice:
 
1) poseta etno-kući prote Stevana Popovića i upoznavanje sa nekadašnjim načinom života,pokućstvom,nameštajem i uopšte enterijerom;
 
2) upoznavanje sa starim kovačkim zanatom i načinom izrade predmeta kovanjem,razgovor sa osobom koja se i danas bavi takvim poslom;
 
3) pravljenje slavskog kolača,mešenje i ukrašavanje;
 
4) fizičke aktivnosti iz starijeg doba – nadvlačenje konopcem,skakanje u džakovima,igranje lastiža.
 
Učenici su posetili Osnovnu školu ,,Prota Stevan Popović“,Crkvu posvećenu sv.Petru i Pavlu iz 19.veka,Zapis-drvo.Odigrali su prijateljsku utakmicu sa učenicima te škole i uživali u ambijentu i druženju.

Uspeh iz fizike

10-04-2019

 Učenici osmog razreda Vuk Nikolić i Mateja Stevanović i Miloš Marinković učenik šestog razreda učestvovali su na državnom takmičenju iz fizike koje je održano 6. i 7. aprila 2019 u Kladovu.Miloš Marinković je osvojio treću nagradu , a Vuk Nikolić pohvalu. Čestitamo našim učenicima na postignutim rezultatima.

 

 


««
«
1
2 3 4 5 ... » »»