29.04.2018.

 Од новембра  је у Крагујевцу почела са радом радионица програмирања и роботике за основце „ПрограмИграње“.

Идеја је настала када је наставник информатике и рачунарства у ОШ „Радоје Домановић“ и ОШ „Станислав Сремчевић“, Милош Милосављевић, имао прилику да своје ученике води на такмичење „Кодиграње“ у организацији фонда „Битка за знање“ и да се увери да међу основцима постоји огромно интересовање за бављење поменутим активностима. Изузетан пласман на такмичењу само је потврдио високу мотивисаност ученика и учврстио уверење наставника да треба наставити учешће у оваквим и сличним пројектима.
Почетком лета конкурише код фондације „Живи своју идеју“ у организацији фирме СББ у намери да прибави адекватну опрему за организовање радионица на којима би крагујевачки основци могли потпуно бесплатно савладати прве кораке из програмирања и практичне примене стечених знања, а све захваљујући роботима. Идеја, коју је у веома оштрој конкуренцији на финалу и суперфиналу селекције кандидата демонстрирао, свидела се члановима жирија СББ-а, па је током октобра набављен највећи део неопходне опреме и извршен упис малих полазника.
 
Уместо планираних тридесетак ученика, на радионицу је уписано чак 80 заинтересованих малишана узраста од 11 до 15 година. Они су, сходно свом преџнању, подељени у две категорије и већи број група. 
Полазници ове радионице већ су имали прилику да се такмиче у програмирању робота, на овогодишњем такмичењу Кодиграње , где  су се представници ОШ "Радоје Домановић" пласирали на државно финале. Такође, екипа ове школе, узеће учешће на међународном текмичењу у програмирању и роботици ЊЕР. Уз много рада и мало среће, обезбедиће себи пласман на светско финале у Шангају.
Радионица се одржава суботом у дигиталном кабинету основне школе „Радоје Домановић“.. Радионицу волонтерски води наставник информатике и рачунарства Милош Милосављевић са жељом да деци пренесе знање које се може показати као веома корисно и бити одскочна даска при избору средње школе, а касније и професије.