24.03.2022.

 Ученици 7-1 имали су у понедељак 21.марта 2022. године блок-наставу у Амиџином конаку. Са наставником ликовне културе Зораном Игњатовићем, наставником историје Миланом Вишковићем и својим одељењским старешином посетили су нову сталну мултимедијалну изложбену поставку "Од средњовековног трга до престоне вароши - хронологија историјског развоја Града Крагујевца". Упознали су се са делима Николе Коке Јанковића, највећег крагујевачког вајара (чији се легат такође може посетити у нашем граду), чувеном сликом "Таковски устанак" нашег сликара Паје Јовановића, начином поимања ликовности у Милошевом Крагујевцу (исликани тзв. Шарени конак који се налазио управо поред овог Амиџиног-конака), те украшавања свакодневних употребних предмета - посуђа, одеће али и оружја.

Уз помоћ кустоса и наставника историје, поновили су ина веома занимљив начин утврдили градиво обрађивано на часовима историје.
Ученицима су се посебно свиделе ВР наочаре, које су им омогућиле да у виртуелној реалности прошетају старом Милошевом престоницом.