10.03.2021.

 Градоначелник Дашић уручио награде победницима конкурса „Цртај за енергију“

Међународни Дан енергетске ефикасности 5. март град Крагујевац обележио је уручењем награда и диплома ученицима 4. разреда основних школа који су победили на ликовном конкурсу „Цртај за енергију“. 
Награде је уручио градоначелник Крагујевца Никола Дашић који је упоређујући прошла и данашња времена казао да су се климатске промене убрзале и да због тога морамо да се понашамо одговорно. Један од начина је примена енергетске ефикасности, јер распиње енергије значи и расипање ресурса наше планете. Осим сунчеве, енергија не долази сама од себе и зато морамо да се трудимо да будемо енергетски ефикасни и сачувамо ресурсе планете на којој живимо. Акценат на очување екологије и енергетску ефикасност дали су и председник и Влада Републике Србије у временима када морамо да заштитимо себе и своје окружење а зарад генерација којe долазе, казао је Дашић.
Уз честитке на освојеним наградама градоначелник се захвалио ученицима на учешћу на конкурсу и што су својим ликовним радовима допринели да на најлепши могући начин град Крагујевац обележи међународни Дан енергетске ефикасности. 
На тему енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије из сваке крагујевачке основне школе послато је по пет радова, а стручни жири је одабрао три најбоља. Прво место освојила је Дора Алексић, ученица Основне школе „Радоје Домановић“, друго Димитрије Павловић из Основне школе „Мирко Јовановић“ а треће Анђелија Недовић из Основне школе „Драгиша Михаиловић