31.03.2017.

 У циљу развијања еколошке свести и правилног односа према животној средини у нашој школи одржан је округли сто чија је тема била еколошка едукација и образовање генерација ученика са поседовањем знање и вештина потребних за решавањем еколошких проблема.

Еколошка едукација се ослања на критичко размишљање, конструктивно решавање проблема и ефикасне вештине у доношењу одлука и учи појединце да еколошком проблему приступе са више стана да би донели праву одлуку.
О превим одлукама у образовању за здраву животну средину говорили су чланови Стручног већа за разредну наставу, директор, психолог, пегагог и представници Скупштине града за екологију, са председником Драганом Маринковићем. Активно учешће узели су и представници Екофун кампа који су са нашим ученицима реализовали више пројеката.
Сви су се сложили да децу од малена треба учити да се правилно односе према природи како би од ње узели оно што нам даје.
Ако учимо наше ђаке да брину о свету у којем живе, они ће допринети да се тај свет сачува и за будуће генерације, поручили су присутни, уз похвалу за многе реализоване активности из области екологије, о којима можемо више сазнати из наше фотогалерије.
 
Руководилац Стручног већа
Мирјана Миливојевић