31.12.2015.

 Новогодишњу хуманитарну наградну игру Радио-телевизије Крагујевац, подржали су ученици Оновне школе ''Радоје Домановић''. Они су данас били гости наше телевизије и за своје вршњаке који живе у лошијим социјалним условима, донели слаткише, школски прибор, играчке и одећу.

 
Лекцију из хуманости, ученици Основне школе ''Радоје Домановић'' савладали су давно, а својим племенитим гестом, којим су подржали акцију Радио-телевизије Крагујевац, потврдили су да једном стечено знање о хуманости, у човеку остаје заувек. Пакете пуне слаткиша, школског прибора и играчака, донели су уз подршку наставнице Снежане Ковачевић.
 
"Када смо чули да је организована хуманирана акција, скоро сви ученици су се одазвали и кренули смо са сакупљањем одеће, обуће, школског прибора. Скупљали смо све оно што је било потребно за децу и одлучили смо да им помогнемо, баш из тог разлога, зато што смо знали да они немају толико, колико смо ми у могућмости да имамо", каже Љубица Петковић, ученица 8. разреда ОШ ''Радоје Домановић''.
 
Пакете пуне слаткиша, школског прибора и играчака, основци из Радоја донели су уз подршку наставнице Снежане Ковачевић, а ово није прва хуманитарна акција у којој су учествовали. Помагали су породицама из социјално угрожених средина, особама са инвалидитетом и деци без родитељског старања. За све то имају велику подршку својих наставника.
 
"Веома су задовољни. Од почетка су нас учили да треба да будемо великодушни, јер то оплемењује људе", истиче ученица 8. разреда, Љубица Пртковић.
 
Своју племенитост основци свих разреда школе Радоје Домановић, показали су и на тај начин, што су, иако је у питању наградна игра са вредним поклонима, одбили да буду потенцијални добитници неке награде. Како кажу, довољна награда им је осећај, ће својим скромним прилозима, неком детету улепшати празнике.