14.03.2013.

Према Годишњем плану и програму рада реализована је настава у природи за ученике првог разреда која је изведена уз писмену сагласност родитеља.Ученици првог разреда наше школе боравили су на Руднику од 28.фебруара до 7. марта 2013. године. Ученици су боравили у Хотелу " Неда " на Руднику .
Настава у природи на Руднику је реализована у организацији Туристичке агенције "Престиж плус турс" из Крагујевца која поседује одговарајућу лиценцу Министарства трговине , тиризма и услуга .
На наставу у природу је ишло укупно 85 ученика првог разреда са учитељима : Мирјаном Словић , Биљаном Ћунковић , Драгицом Мишчевић и Јеленом Варагић .
Превоз је обезбеђен и ученици су путовали комфорним и удобним аутобусима које су пре поласка прегледали надлежни органи МУП-а и утврдили техничку исправност возила .
Полазак је заказан у 10 часова испред Скупштине града . Термин је испоштован . Са нама је путовао и представник агенције .
На Рудник смо стигли око 12 часова . Ученици су смештени ефикасно пошто смо били једини гости хотела . Собе су комфорне без обзира што су вишекреветне . Исхрана је била организована у ресторану Плава сала . Јеловник и избор намирница је био разноврстан и прилагођен узрасту ученика ,одличног квалитета. Ученици су користили затворени хотелски базен , играоницу са компјутерима , спортске терене а у вечерњим часовима дискотеку .
Све време боравка о здравственом стању деце бринуо је лекар .
Организована је рекреација и анимација ученика у сарадњи са рекреатором . Ученици су свако пре подне проводили у шетњи . Посетили су оближњу цркву Светог Ђорђа , воденицу , пећину , шетали стазама здравља упознавајући природне лепоте и богатства Рудника . Код ученика се развило интересовање за природу, екологију и здраве стилове живота . У поподневним сатима ученици су се бавили спортским активностима користећи терене , игралишта и базен . Вечерње часове су проводили уз занимљиве игре : покажи шта знаш , игре без граница , маскенбал ... Деци је посебно било занимљиво такмичење плесних парова и увежбавање плесне кореографије .
Током седмодневног боравка на Руднику у потпуности је остварен циљ наставе у природи . Реализоване су све предвиђене наставне и ваннаставне активности .
Повратак је прошао безбедно . У Крагујевац смо стигли у 14 часова испред Скупштине града .

Стручни вођа пута ,
Биљана Ћунковић