29.06.2023.
Ученици основне школе “Радоје Домановић” у Крагујевцу, успешно су јуче завршили међународни етвининг пројекат MOTHER UNDER THE WEATHER који их је спојио са ученицима школа у Грчкој, Турској и Шпанији.

Како се пројекат тицао проблема загађења, климатских промена и подизања свести о неопходности нашег деловања у правцу заштите планете, ученици су током више од шест месеци трајања овог пројекта учестовали у еколошким акцијама, посетили Институт за здравље, метеоролошку станицу, канцеларију за послове у области заштите животне средине на територији нашег града, акваријум на ПМФ-у и Ботаничку башту у Београду.Имали су неколико онлајн часова на којима су причали са ученицима из других земаља искључиво на енглеском језику и научили много тога о другим језицима, културама и обичајима. Подучавали су и млађе ученике о свему што су током пројекта научили, а користили су и бројне онлајн апликације да би током пројекта израђивали постере, видео-клипове, ликовне радове, лого или једноставно снимали своја размишљања о проблемима у свету и новим решењима. Учили су не само нове технологије, него и како да постану активни грађани и зашто је то веома важно.

Кроз пројекат су их водили Гордана Петровић, наставница географије, Наташа Штулић наставница енглеског језика и Зоран Игњатовић, наставник ликовне културе.