30.05.2023.
Ученици ОШ ,,Радоје Домановић "  увек са поносом и задовољством представљају своју школу на свим такмичењима, нижући  многобројне успехе .  Као и у претходним годинама, тако  и у овој , показали су изузетно интересовање за  многобројна такмичења из математике, физике , српског и енглеског језика, историје , географије, технике и технологије ,  као  и огромно интересовање за спортска такмичења. На школским ,општинским , регионалним и републичким такмичењима постигли су  захваљујући показаном квалитетном знању , таленту и великом труду,   многобројне најбоље резултате којима се увек поносимо и о којима радо говоримо .  
 Директор ОШ ,, Радоје Домановић" Милан Вукашиновић желео је да организовањем  једнодневне екскурзије  награди најуспешније ученике за труд  који су показали и резултате који су постигли , као и њихове  наставнике, али и да их подстакне да буду још бољи и успешнији.Оваква наградна екскурзија полако постаје традиција у нашој школи  и сигурни смо да је такав начин награђивања и одлична мотивација за будуће успехе . Наша школе је једина у Крагујевцу која своје најуспешније  ученике награђује бесплатним екскурзијама.
 Екскурзија за  52  ученика и 9 наставника и директора школе је изведена 22.5.2023. године. На пут смо кренули  у 8 часова.  Ученици су  посетили Жичу,  српски средњовековни манастир  из прве половине 13.века ,  задужбину првог српског краља Стефана Немањића. Упознали су се са историјатом ове светиње. Манастир је више пута рушен и обнављан .Тамноцрвена боја манастира јесте и  симбол краљевства. Ученици су  прошетали  дивно  уређеним манастирским двориштем  и наставили путовање ка Врњачкој Бањи. Уживали су у лепотама ове најпосећеније бање у Србији. У пратњи водича прошетали су Променадом , обишли и сазнали да су још Римљани открили својства лековитих бањских вода и седам лековитих извора . Позната је по прекрасним парковима, врапцу  - маскоти Врњачке Бање , Јапанском врту, Мосту љубави и изворима минералне воде .  За ученике и наставнике организован је ручак у  ресторану Истра у самом центру Врњачке  Бање . Након тога , слободно време провели су шетајући и уживајући у лепотама бање. Ученици су квалитетно провели дан, уживајући у заслуженој екскурзији.
Фотографије најбоље говоре о  расположењу и посетама , а предивне утиске  сви носимо као најлепше успомене. Свако је пожелео да оваквих екскурзија буде више.