06.08.2020.

 Град Крагујевац обезбедио је средства за реконструкцију и енергетску санацију Основне школе „Радоје Домановић“. 

Идејни пројекат урађен је средином марта, а студија његове техничко економске оправданости показала је да би се на годишњем нивоу остварила уштеда од 2 милиона и 100.000 динара.
Град Крагујевац и Министарство рударства и енергетике реновираће Основну школу “Радоје Домановић“ у циљу унапређења енергетске ефикасности објекта.
Студија техничко економске оправданости пројекта  показала је да би се само на основу предвиђених радова на грађевинском омотачу зграде и система грејања остварила уштеда од два милиона и 100.000 динара на годишњем нивоу, а повратак инвестиције би био за нешто више од 13 година.
Стари део школе је изграђен 1928. године и у њему се налазила женска гимназија.
Нови део школе је дограђен 1970. и од тада столарија није обнављана.
Пројекат обухвата замену столарије, постављање изолације, замену постојећих флуо светиљки ЛЕД сијалицама и уградњу термостатских вентила и циркулационе пумпе са променљивим бројем обртаја на систему даљинског грејања.
Град Крагујевац је једна од 15 локалних самоуправа, која је средства у вредности од максималних 20 милиона динара, обезбедила на конкурсу.
Ово је трећи пројекат за који је град добио средства из Буџетског фонда за енергетску ефикасност Министарства рударства и енергетике за последње четири године.
 
Видео:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=6zCyCCTqBbk&feature=emb_logo
 
Вест преузета са РТК