21.02.2017.

  Са поносом обавештавамо наше ученике и њихове родитеље да су роботи, добијени од фонда "Битка за знање" стигли у нашу школу, која је уједно била и регионални центар за обуку свих наставника чије школе су имале срећу и привилегију да буду добитници ове вредне опреме.

 
У питању је пет mBot v1.1 робота, намењених за обуку ученика из области информатике и техничких наука. Роботи поседују низ сензора (фото, ултразвук, праћење линије...) и програмирају се у радном окружењу направљеном по узору на популарни Scratch (настао у MIT институту). Могућа је и надоградња робота додавањем механичке руке, инфрацрвеног сензора, као и сензора за звук, температуру, додатних сервомотора.) Роботи се могу програмирати преко рачунара (програм мБлоцк), али се њима може управљати и преко Bluetooth уређаја (рачунара, таблета, мобилног телефона, даљинског управљача).
 
 
У питању је, ученицима веома интересантно, наставно средство, које ће деци омогућити практичну примену и демонстрацију стечених знања из информационих и техничких наука, али и доста забаве уз развијање креативности и практично решавање проблема.
 
У плану је одржавање низа такмичења регионалног и републичког нивоа, на којем ће ученици наше школе бити у прилици да одмере знање са ученицима осталих школа које су узеле учешће у овом пројекту. Екипа која ће представљати нашу школу ће тек бити формирана, обука ће се изводити у просторијама школе у времену ван школске наставе. Сви заинтересовани ученици се позивају да се јаве наставнику информатике Милошу Милосављевићу ради даљих консултација.