01.11.2022.

  У оквиру пројекта “Сва срца куцају једнако“, у дворишту наше школе постављен је жичани контејнер за пластичне чепове у облику срца. Прикупљени чепови биће испоручени удружењима параплегичара и квадриплегичара.

 
Ученици одељења ИВ/1 Основне школе “Радоје Домановић“, који су чланови еколошке секције, и њихова учитељица Наташа Миловановић одлучили су да реализују пројекат “Сва срца куцају једнако“. Ученици су се ангажовали у прикупљању електронског и електричног отпада како би скупили новац за материјал за прављење жичаног контејнера у облику срца, а у помоћ су донацијама притекли и родитељи.
 
Замисао су врло брзо реализовали, уз подршку директора школе Милана Вукашиновића и уз помоћ мајстора Бојана Никчевића и у школском дворишту су поставили жичани контејнер у облику срца у ком ће се сакупљати пластични чепови.
 
 
“Циљ овог пројекта је развијање свести код деце школског узраста о заштити животне средине, као и помоћ удружењима параплегичара и квадриплегичара, којима ће прикупљени чепови бити и испоручени“, изјавила је учитељица Основне школе “Радоје Домановић“ и координатор пројекта, Наташа Миловановић.
 
Пројекат је подржало и Јавно комунално предузеће “Шумадија“. 
 
 
Референт маркетинга ЈКП "Шумадија", Биљана Планић је нагласила важност едуковања младих у циљу заштите животне средине, као и важност међусобне сарадње која ће се, како је најавила, наставити и у наредним акцијама. 
 
Жеља ученика одељења ИВ/1 ОШ “Радоје Домановић“ и њихове учитељице Наташе Миловановић је да се акција и постављање "срца" прошири читавим градом.