18.04.2022.

 На конкурсу ЦСУ наша школа је учествовала са чак 6 примера добре праксе - специфичних часова одржаних само у првом полугодишту ове школске године: Дан европских језика, Новогодишњи пакетићи за децу школе "Вукашим Марковић", Час о Моми Капору одржан у Галерији Ђура Јакшић, Час географије и енглеског језика у Народној библиотеци (фото изложба Руског кутка).

 
Ове часове усмерене ка развијању међупредметних компетенција наших ученика припремили су наставници: Гордана Петровић, Зоран Игњатовић, Ирена Арсенијевић, Весна Ђурђевић, Мирјана Милић и Наташа Штулић.
 
Из читавог региона изабрано је 20 радова, од којих је један био и наш под називом "Значај информисаности грађана". Реч је о часу грађанског васпитања који је одржан у Скупштини града, где су се ученици 7. разреда на непосредан начин упознали са начином рада овог тела, надлежностима, одлучивању, заседањима али и посебно начинима информисања грађана као и потреби развијања критичког става према свему што стиже из медија. На акредитованој трибини "Ставарамо заједно", коју је отворио начелник ШУ Горан Јоксимовић, нашу је презентацију изложила наставница Наташа Штулић. Трибина је ове године одржана онлине, путем Мицрософт Теамс платформе, 9. априла 2022. године, а пратило ју је око 200 наставника из Шумадије и Поморавља.