25.10.2018.

  Мобилни оператер ВИП, заједно са IT Hub-ом из Београда, покренуо је акцију Дигитализуј друштво, ради промоције своје нове НБ мреже и примене Internet of Things решења. У оквиру те акције, покренуто је и такмичење за најбоље техничка решења, која би била економски исплатива, могла да се пласирају на тржиште, али и техички напредна и репрезативна.

 
Тим наше школе, који чине ученици Филип Здравковић, Јован Милинковић, Лука Куриџа и наставник Милош Милосављевић, осмислили су свој пројекат под именом "Аутоматизовање малих и средњих пластеника и могућност њиховог мониторинга" којом су конкурисали на поменутом такмичењу. После презентације своје идеје и разговором са стручњацима из ВИП-а и IT Hub-а, наша екипа је, између 38 ekипа, изабрана да уђе у првих 10, којима ће бити одобрена средства за реализацију прототипа и неопходна обука из техничке и економске области. Све екипе које су се пласирале су заправо тимови које чине махом електроинжењери, програмери и економисти, па је, самим тим, успех наших ученика још већи, јер су доказали да имају одличне идеје, али и да су стекли поверење стручњака да те идеје могу реализовати.
 
Такмичење траје до краја јануара, када ће се прогласити три најбоља прототипа. Надамо се да ће се наша екипа добро котирати и да ће њени чланови стећи вредна знања и искуства радећи са најсавременијом опремом на једном веома практичном, примењивом и корисном пројекту.
 
Подсећање пред презентовање пројекта пред жиријем