04.03.2019.

 Поштовани родитељи,

 
обавештавамо Вас да упис нове генерације првака у Основну школу „Радоје Домановић“, за школску 2019/2020. годину, почиње 1. 04. 2019. године. 
 
Полазак у први разред обавезан је за сву децу рођену у периоду од 1.03.2012. до 28.02.2013. године, односно за сву децу која ће до почетка школске године имати најмање 6,5 а највише 7,5 година. 
У школу може да се упише дете старости од 6 до 6,5 година након провере спремности за полазак у школу које врши психолог школе. 
Деца старија од 7,5 година која због болести или других разлога нису уписана у први разред могу то учинити у складу са законом. 
Родитељ може да изабере основну школу у коју ће уписати своје дете према сопственом избору, а школа је дужна да упише свако дете које има пребивалиште на територији школе. 
 
За уписивање детета у школу потребна је следећа документација:
- Потврда о здравственој способности и вакцинацији / издаје изабрани лекар
- Потврда стоматолога 
- Извод из матичне књиге рођених
- Уверење о похађању припремног предшколског програма 
 
Уписивање деце може се обавити сваког радног дана од 09-14х код секретара школе:
 
Приликом уписа родитељи су дужни да, уз подношење наведених докумената, попуне Захтев за упис детета у први разред, коју могу преузети са сајта школе или добити лично у школи.
Након уписивања детета у први разред, добијате термин испитивања зрелости детета за полазак у школу које обавља психолог или педагог школе. Испитивање зрелости  детета, односно тестирање подразумева процену интелектуалне, социјалне и емотивне зрелости детета за школу. 
 
 
 
 
Добродошли, видимо се на упису!
 
 
Директор школе
Милан Вукашиновић