30.10.2018.

  Чланови наше програмерске секције Филип Здравковић, Јован Милинковић и Лука Куриџа, заједно са својим наставником информатике и рачунарства Милошем Милосављевићем, позвани су да учествују, као убедљиво најмлађи тим, на овогодишњем Climathonu, који се по први пут одржава у нашем граду. 

 
У питању је манифестација која се, у исто време (од 26.10. у 12:00 до 27.10. у 12:00) одвија у преко сто градова света, а бави се очувањем климе и природне средине. Овогодишња тема била је "Адекватно одлагање отпада". Циљ је изложити своју идеју, пратити предавања и радионице и у тих 24 сата, и интезивно и без спавања, радити на развоју своје идеје, како са техничког тако и са економског аспекта. На крају се идеја представља жирију, који чине професори са факултета и пред њима и публиком се брани. 
 
У кокуренцији коју су чинили тимови састављени искључиво од студената и докторанада Факултета инжењерских наука и ПМФ-а, наш тим је, својим пројектом "Аутоматизација примарне сепарације отпада и мониторинг контејнера" освојио друго место, што представља велики успех за школу, али и подстицај за чланове тима. Направљени су и прелиминарни договори да се тај пројекат, који се веома свидео жирију, презентује у Београду и Новом Саду, градовима који већ поседују подземне контејнере и примарну сепарацију.